Question 1: Where is the school located?
Answer: The School is located at SelaQui on the pharma City Road.
Question 2: How old is the school?
Answer: The School was set up in April 2014.
Question 3: What is the admission procedure for Nursery/Grade 1?
Answer: For those seeking admission in Grade Nur - Grade I, admission in Granted by a small interaction with the school's Principal. Age Criteria for Nursery - 3 years +.
Question 4: What Curriculum does the school follow?
Answer: The school is affiliated to the CBSE (Central Board of Secondary Education). However, the school follows an Inquiry based experiential curriculum to ensure that learning happens through hands-on experiences created for the student and not only by rote.
Question 5: Where is the school faculty from?
Answer: The School faculty have been recruited from leading schools of Dehradun and belong to Dehradun.
Question 6: Does the school conduct an entrance test for admission?
Answer: Admission to Nursery - Grade 11 is through a personal informal interaction of the parents with the School Principal. For Grade II - Grade IX, There is no Entrance Test. However, a Placement Test is conducted for all students to understand the level the student is at when he joins our school. For Grade XI - Admission is based on the student's performance in the Pre-Board Examination in his school, which is provisional, and the choice of subjects offered is reviewed after the results are declared by the CBSE Board. Each query is reviewed by the School Principal and the School Leadership Team after a face-to-face interaction.
Question 7: What is the fee structure?
Answer: Fees Structure for the F.Y. 2025-2026 - DPSG DEHRADUN
Question 8: What are the school timings?
Answer: The school timings are as follows: 8:15 AM - 2:15 PM
Question 9: How many students will there be per class?
Answer: We strive to maintain a small class size of 25-30 students in a class.
Question 10: How often do you conduct PTMs?
Answer: The school believes in partnering with parents and so ensures several parent-teacher interactions throughout the course of the year. Regular PTMs are scheduled before the Term Exam and at the end of all assessment cycles. Keeping in mind the busy schedules of parents today and the distances, parents and teachers are encouraged to communicate and keep in touch with each other through phones and digital technology.
Question 11: What kind of a bus service do you have?
Answer: We have air-conditioned buses with a lady attendant on each bus. Each bus has a GPS installed. There are fixed common bus pick-up points.